Aan al onze wandelvrienden

Na een zeer geslaagde 1250 km Challenge, komt Friends of Walking samen met IcePower nu met de volgende uitdaging: de 730, 1277,5 of 1825 km Challenge. De opbrengst van deze Challenge komt geheel ten goede aan het fonds Veteranen Search Team

 

Start 1 juli 2019 en eindigt 1 juli 2020.

 

Deelnamekosten:

  • Individuele deelnemer: € 10,00
  • Groepen tot 5 deelnemers: € 50,00
  • Bedrijven per inschrijving: € 150,00  inclusief logo op onze website. Maximaal 10 deelnemers/bedrijf.
 

Evenals afgelopen jaar kan iedere deelnemer zijn afgelegde kilometers (geheel vrijblijvend) laten sponsoren door familie, vrienden, werkgever, etc.

 

Spoor zoveel mogelijk mensen aan om deel te nemen, zodat ook de Challenge 2019 - 2020 een groot succes wordt. Start bijvoorbeeld een eigen wandelgroepje in je omgeving zodat je gezamenlijk kilometers kunt wandelen.

 

Aanmelden

 

Aanmelden kan via de mail: info@friendsofwalking of via onze website: www.friendsofwalking.com/challenge2019

 

De organisatie van deze Challenge zal ook zijn best doen om de nodige kilometers te lopen.

 

Start daarom allemaal vol goede moed op 1 juli 2019, met als doel zoveel mogelijk kilometers voor het Veteranen Search Team

 

Edwin van der Hoofd & Hans Peter Brands.

 
Inschrijvingsformulier

Het Veteranen Search Team verdient onze steun!

Stichting Veteranen Search Team ondersteunt de politie tijdens zoekacties naar vermiste personen en/ of goederen. Het VST wordt alleen ingezet op verzoek van politie welke de inzet ook coördineert. Het VST onderhoudt geen contact met familieleden van vermiste personen en/ of media over vermissingszaken.

De Stichting Veteranen Search Team bestaat uit 1100+ vrijwilligers. Deze groep vrijwilligers bestaat voor 90% uit Veteranen afkomstig van Defensie en voor 10% uit (oud) politieambtenaren en overige geüniformeerde beroepen; denk hierbij aan ambulancepersoneel, boswachters etc.

De ervaringen die de vrijwilligers gedurende hun uitzendingen naar diverse brandhaarden in de wereld hebben opgedaan dragen bij aan een unieke gedisciplineerde club kameraden die nog steeds klaar staan om de samenleving te dienen.

Opleiding & training

Op jaarbasis verzorgt het VST minimaal 6 trainingsdagen verdeeld over NL, waarbij alle facetten van een inzet worden behandeld. De focus tijdens de trainingsdagen ligt op bewustwording. Een lichamelijke of mentale beperking betekent niet dat men niet kan deelnemen aan een zoekactie. In dat geval maakt het VST graag gebruik van zijn/haar kwaliteiten op het logistieke of administratieve gebied.

Inzet

Het VST monitort actief de actuele vermissingen. Wanneer het VST denkt een effectieve bijdrage te kunnen leveren in een vermissing melden wij ons bij het aanspreekpunt van politie in betreffende regio. Veelal wordt het VST door hen direct benaderd om te worden ingezet. Na het eerste contact volgt de planningsfase. Met name een gedegen kaartplan is essentieel voor een goede inzet. Tijdens inzet is het VST volledig logistiek onafhankelijk.

Het inzetgebied kan variëren van stedelijk tot bos en duin. Inzet gebeurt veelal door middel van mankracht die op linie voorwaarts gaat. Op deze wijze werkt het VST iedere vierkante meter van een gebied af. Iedere groep wordt aangevuld met een politieambtenaar in uniform. De VST-groepscommandant stuurt, de politie leidt.

Wandelen voor het Veteranen Search Team

Hartelijk dank voor uw interesse voor de Challenge 2019/2020.

Deze 3e en tevens laatste Challenge staat in het teken van het Veteranen Search Team, een stichting opgericht nadat er ondersteuning is verleend bij de verdwijning van Anne Faber.

Omdat 3x scheepsrecht is, willen FOW en IcePower deze Challenge organiseren voor iedereen, en niet alleen voor de fanatieke wandelaars, maar zeker ook voor die mensen die slechts “een rondje met de hond” willen wandelen.

Daarom 3 keuzemogelijkheden:

• De bronzen Challenge 730 Km.

• De zilveren Challenge 1277,5 Km.

• De gouden Challenge 1825 Km.

De Challenge start op 1 Juli 2019 en eindigt op 1 Juli 2020.

De deelname bedraagt € 10,- per deelnemer, ongeacht de te lopen afstand, en komt volledig ten goede aan het Veteranen Search Team.

Elke deelnemer kan (geheel vrijwillig) zijn/haar kilometers laten sponsoren door familie, vrienden, werkgever, etc.

We hopen dat onze laatste Challenge een groot succes wordt, spoor daarom zoveel mogelijk mensen aan om deel te nemen.

Makkelijk aanmelden via de mail: info@friendsofwalking.com of via onze website: www.friendsofwalking.com/challenge2019

Wij hopen dat iedereen weer veel plezier heeft tijdens het lopen voor deze Challenge.

Loop allemaal mee voor het Veteranen Search Team.

Edwin van der Hoofd & Hans Peter Brands

2019 - 2020 Challenge

van 1 Juli 2019 tot 1 Juli 2020

De organisatie van de 2019 - 2020 Challenge verwelkomt alle deelnemers, en bedankt hen dat zij deze uitdaging aan willen gaan. Voor veel wandelaars is 1250 km/jaar een eitje, slechts 25 kilometer per week, maar voor anderen een hele uitdaging. Voor ons is het de grootste uitdaging om zoveel mogelijk niet wandelaars van de bank af te krijgen. Wandelen is gezond voor lichaam en geest, een beetje frisse lucht doet iedereen goed.

 

De individuele deelnemer betaalt 10,00 euro en moet 1250 kilometer afleggen,  de deelnemers in een groep betalen 50 euro ( maximaal 5 deelnemers per groep) ook zij moeten ook minimaal 1825 kilometer afleggen, tenslotte de deelnemende bedrijven ( maximaal 10 deelnemers per inschrijving) betalen 150 euro per inschrijving inclusief logo op de Challenge website, zij moeten minimaal 2500 kilometer afleggen. De deelnemers die in groep of via bedrijf lopen kunnen ook individueel hun kilometers registreren, deze worden dan bij het groeps cq bedrijfstotaal opgeteld.

 

Alle afgelegde kilometers registreer je gedurende het jaar van de Challenge met je ID-nr op de site. Je wandel kilometers kun je bijhouden via diverse bestaande wandelapps, bepaal zelf welke jij het makkelijkst vind om je kilometers vast te leggen.

 

In dit boekje vind je ook meerdere lege pagina's waar je je kilometers kunt noteren.

 

Tijdens het jaar van de Challenge verzend je al je wandelkilometers liefst 1x per week:

 

ga naar www.friendsofwalking.com/1250kmchallenge, klik op kilometers verzenden, daarna vul je je ID-nummer in, je aantal gelopen kilometers, en klik op verzenden.

 

Wekelijks worden de gelopen kilometers van de afgelopen week gepubliceerd in een excel lijst op de 1250km challenge pagina, zodat je kunt zien hoeveel je gelopen hebt, en hoeveel nog te gaan tot de 1250km.

 

Informatie omtrent het goede doel van deze Challenge Hulp voor Helden/ Veteranenhond vind je verderop in dit boekje, en tevens informatie over ander organisaties die wij een warm hart toedragen.

 

De totale opbrengst wordt voor 100% afgedragen aan het goede doel, en de kosten voor deze Challenge worden volledig gedekt door de bijdragen van bedrijven en sponsoren.

 

Wij wensen alle deelnemers veel succes en hopen iedereen te ontmoeten tijdens de verschillende wandelevenementen.