Aan al onze wandelvrienden

Na een zeer geslaagde 1020 km Challenge, komt Friends of Walking samen met IcePower nu met de volgende uitdaging: de 1250 km Challenge. De opbrengst van deze Challenge komt geheel ten goede aan het fonds Veteranehond van Hulp voor Helden.

Start 1 juli 2018 en eindigt 1 juli 2019.

Deelnamekosten:
Individuele deelnemer: € 12,50
Groepen tot 5 deelnemers: € 50,00
Bedrijven per inschrijving: € 150,00
inclusief logo op onze website. Maximaal 10 deelnemers/bedrijf.
Evenals afgelopen jaar kan iedere deelnemer zijn afgelegde kilometers (geheel vrijblijvend) laten sponsoren door familie, vrienden, wekgever, etc.
Spoor zoveel mogelijk mensen aan om deel te nemen, zodat ook de 1250 Challenge een groot succes wordt Start bijvoorbeeld een eigen wandelgroepje in je omgeving zodat je gezamenlijk kilometers kunt wandelen.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@friendsofwalking of via www.friendsofwalking.com/1250kmchallenge.
De organisatie van deze Challenge zal ook zijn best doen om de nodige kilometers te lopen.
Start daarom allemaal vol goede moed op 1 juli 2018, met als doel zoveel mogelijk kilometers voor deze veteranenhond!

Edwin van der Hoofd & Hans Peter Brands.

Inschrijvingsformulier

Militairen, veteranen en hun thuisfront verdienen onze steun!

Hulp voor Helden bevordert met diverse projecten het welzijn van alle Nederlandse militairen, veteranen en hun thuisfront. Militairen en veteranen zetten zich in of hebben zich ingezet voor vrede en veiligheid in de wereld. Een missie betekent dat militairen langere tijd vaak ver weg zijn van hun thuisfront. Bovendien is een missie niet altijd zonder risico. Het thuisfront leeft in spanning mee. Sommige militairen betalen een hoge prijs voor hun inzet voor vrede en veiligheid: ze raken gewond of lopen een trauma (PTSS, Post Traumatisch Stress Stoornis) op. Militairen, veteranen en hun thuisfront verdienen daarom onze aandacht en steun! Dit is waar Hulp voor Helden voor staat!

Veteranenhond: voor veteranen en hun thuisfront

Met het project Veteranenhond zamelen we geld in om veteranen met PTSS te helpen. De veteranenhond is een echte buddy voor de veteraan. Zo voelt de hulphond feilloos aan wanneer zijn baas een nachtmerrie of herbeleving krijgt en maakt hem op tijd wakker. Een PTSS-hulphond kan deze hulp 24 uur per dag, zeven dagen per week bieden, iets wat voor mensen eigenlijk onmogelijk is. Lees op de volgende pagina het verhaal van Barry en zijn hulphond Nelis. Sinds de komst van Nelis gaat het veel beter met Barry.

Walk 4 Veterans

Als deelnemer aan de Challenge van Friends of Walking ben je sportief en gezond bezig. Je houdt van wandelen en uitdagingen. Onze jaarlijkse sponsorwandeltocht Walk 4 Veterans is dan echt iets voor jou! De opbrengst van dit evenement besteden we aan een veteranenhond. We nodigen je van harte uit deel te nemen aan de Walk 4 Veterans. Militairen, veteranen en burgers lopen samen voor één doel:
een veteranenhond. Op zaterdag 15 september kun je de Walk 4 Veterans lopen in Havelte en in Kwadendamme.
Op zaterdag 22 september is de starten finishlocatie het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn.
Meer info en inschrijven via www.walk4veterans.nl
Met je deelname heb je meteen weer kilometers te pakken voor de Challenge van Friends of Walking.
Bovendien zorg je ervoor dat we nóg meer veteranen met een veteranenhond kunnen helpen. Doe je mee?
Meer weten?
www.hulpvoorhelden.nl
www.facebook.com/hulpvoorhelden
www.walk4veterans.nl

Hulphond Nelis en Barry zijn maatjes voor het leven

Barry van den Boogaard is 44 jaar en gelukkig getrouwd met Monique. Samen hebben ze twee prachtige kinderen. Barry is een echte Udenaar. Hij houdt van gezelligheid, is dol op de natuur en heeft een technische achtergrond. Na zijn opleiding LTS en MTS vervulde hij zijn dienstplicht en koos hij voor een baan bij de Luchtmacht. Barry: “Als elektrotechnicus testte ik alles wat de piloot ‘in handen krijgt’. Barry heeft 16 jaar met veel plezier voor de Luchtmacht gewerkt.  

Trainen voor een missie

Het werken bij Defensie had voor Barry alles in zich. Het gaf hem enorm veel voldoening. “Ik ben op verschillende missies geweest, onder meer naar Italië en in 2011 ook naar Afghanistan. Ik was getraind om onze bondgenoten te helpen, maar ik heb eigenlijk vooraf nooit rekening gehouden met wat dat werkelijk in zou houden. Op het moment dat de eerste slachtoffers binnen kwamen en de raketten insloegen, besefte ik pas goed dat we echt actief aan een oorlog deelnamen. Ik heb dingen gezien die ook vandaag de dag nog op mijn netvlies gebrand staan. Bij mijn terugkomst op Nederlandse bodem had ik veel problemen om de nare herinneringen kwijt te raken. Ik ging steeds meer en harder sporten, maar dat hielp niet. Ik vond het lastig om situaties onder controle te krijgen en verloor uiteindelijk het contact met de buitenwereld. Het was tijd dat ik met iemand ging praten.”  

Een bijzonder moment

Barry werd gediagnostiseerd met PTSS. Al na het eerste contact met hulphond Nelis, zag Monique de doffe blik in Barry’s ogen veranderen. “Dat was een heel speciaal moment.” Barry: “Nelis en ik voelden elkaar direct goed aan. Het klikte meteen. Toen we hoorden dat hij daadwerkelijk mijn hulphond mocht worden, was ik enorm blij. Ik kan mij de eerste wandeling nog goed herinneren. Ik hoorde voor het eerst sinds lange tijd de vogels weer fluiten.”  

Mijn eigen held

Barry en Nelis hebben elkaar inmiddels goed leren kennen; hun relatie wordt alleen maar hechter. Barry: “Nelis let altijd op mij, op ieder moment van de dag. Hij houdt mijn spanningsniveau en gemoedstoestand in de gaten. Dat geeft mij rust. Met name in een omgeving met veel prikkels, is Nelis van grote waarde. Dan kijkt hij mij heel doordringend aan, waardoor ik weet dat ik even de rust moet opzoeken. Hij houdt mij als het ware een spiegel voor en voelt bijvoorbeeld wanneer ik een nachtmerrie of herbeleving heb. Dan krabt hij zachtjes op mijn kussen en maakt hij mij wakker. Het is een superlieve hond, maar af en toe ook een beetje ondeugend hoor. Daar hebben we eigenlijk wel lol om. Sinds Nelis bij mij is, kan ik mij weer ontspannen en lachen.”

1250 km Challenge

van 1 Juli 2018 tot 1 Juli 2019
De organisatie van de 1250 km Challenge verwelkomt alle deelnemers, en bedankt hen dat zij deze uitdaging aan willen gaan. Voor veel wandelaars is 1250 km/jaar een eitje, slechts 25 kilometer per week, maar voor anderen een hele uitdaging. Voor ons is het de grootste uitdaging om zoveel mogelijk niet wandelaars van de bank af te krijgen. Wandelen is gezond voor lichaam en geest, een beetje frisse lucht doet iedereen goed.

De individuele deelnemer betaalt 12,50 euro en moet 1250 kilometer afleggen,  de deelnemers in een groep betalen 50 euro ( maximaal 5 deelnemers per groep) ook zij moeten ook minimaal 1250 kilometer afleggen, tenslotte de deelnemende bedrijven ( maximaal 10 deelnemers per inschrijving) betalen 150 euro per inschrijving inclusief logo op de Challenge website, zij moeten minimaal 2500 kilometer afleggen. De deelnemers die in groep of via bedrijf lopen kunnen ook individueel hun kilometers registreren, deze worden dan bij het groeps cq bedrijfstotaal opgeteld.

Alle afgelegde kilometers registreer je gedurende het jaar van de Challenge met je ID-nr op de site. Je wandel kilometers kun je bijhouden via diverse bestaande wandelapps, bepaal zelf welke jij het makkelijkst vind om je kilometers vast te leggen.
In dit boekje vind je ook meerdere lege pagina's waar je je kilometers kunt noteren.
Tijdens het jaar van de Challenge verzend je al je wandelkilometers liefst 1x per week:
ga naar www.friendsofwalking.com/1250kmchallenge, klik op kilometers verzenden, daarna vul je je ID-nummer in, je aantal gelopen kilometers, en klik op verzenden.

Wekelijks worden de gelopen kilometers van de afgelopen week gepubliceerd in een excel lijst op de 1250km challenge pagina, zodat je kunt zien hoeveel je gelopen hebt, en hoeveel nog te gaan tot de 1250km.

Informatie omtrent het goede doel van deze Challenge Hulp voor Helden/ Veteranenhond vind je verderop in dit boekje, en tevens informatie over ander organisaties die wij een warm hart toedragen.

De totale opbrengst wordt voor 100% afgedragen aan het goede doel, en de kosten voor deze Challenge worden volledig gedekt door de bijdragen van bedrijven en sponsoren.

Wij wensen alle deelnemers veel succes en hopen iedereen te ontmoeten tijdens de verschillende wandelevenementen.